ESTUDI D'ARQUITECTURA ASSUMPCIÓ CARRIÓ

L’estudi d’arquitectura Assumpció Carrió es troba ubicat al Pla de Sant Jordi, en un dels llocs on es conserven més molins de Mallorca. No és una casualitat. 

Està a una zona que ella mateixa considera que preserva, amb total plenitud, la seva essència rural, amb un gran respecte de l’entorn mediambiental que el conforma.

El fet de ser natural de Sant Jordi (municipi de Palma), i haver crescut envoltada de molins de vent d’extracció d’aigua, ha convertit Carrió en una especialista totalment apassionada en la recuperació d’aquests elements arquitectònics tant emblemàtics de la ruralia mallorquina.

És possible que el seu amor per la natura i la integració de la construcció en aquesta, provengui d’aquí. 

Tots els projectes que desenvolupa, tant a la part forana com en entorns urbans, tenen com a característica comuna el respecte pel medi ambient, la preocupació per l’eficiència energètica i la concòrdia del projecte amb l’indret on es du a terme.

Uns valors constructius clars i sincers que cerquen la conjunció perfecta i harmoniosa entre projecte i entorn.  

Habitación arquitectura sostenible por Assumpció Carrió
Casa rústica con arquitectura interiorismo sostenible de Assumpció Carrió
Retrato de la arquitecta Assumpció Carrió Crespí

Currículum Assumpció Carrió

Llicenciada per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) l’any 2002, Assumpció Carrió adquireix els valors i principis que fonamenten el centre: la concepció de la construcció com a un servei al conjunt de la societat, amb un fort compromís amb la sensibilitat d’un espai públic i de qualitat. 

Mentre cursa els seus estudis a Barcelona aconsegueix una Beca Erasmus a la Universitat Tecnològica d’Hèlsinki (1999). Una oportunitat única per obrir-se a altres expectatives i realitats constructives i creatives fora de les nostres fronteres i cultura. 

Al 2004 crea el seu propi estudi d’arquitectura i col·labora amb altres professionals: Roldán & Berengué Arquitectes, AdM Antoni de Moragas, Compta Arquitectes, Maria Isabel Bennàssar i Jaume Carbonero, entre d’altres. 

Ha treballat per a la Direcció de Serveis de l’Espai Públics dels Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Al llarg de la seva carrera ha desenvolupat diversos projectes privats i per a l’administració pública: Consell Català de l’Esport de Catalunya i Servei d’Equips i Espai Públics de la Diputació de Barcelona.